معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، تاسیس بیش از 2000 خانه محیط زیست در سراسر کشور را اولین دستاورد دولت مردمی و انقلابی برای مردمی سازی محیط زیست عنوان کرد و گفت: دیپلماسی محیط زیست پیشقراول دیپلماسی سیاسی است.
به گزارش پایگاه خبری ندای دانش به نقل گیل فام ، علی سلاجقه در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه تهران که به مناسبت هفته محیط زیست ایراد شد، با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست، اظهار کرد: حیات انسان ها و همه جانداران روی کره زمین وابسته به محیط زیست سالم است.
وی با اشاره به پیشینه نامگذاری روز جهانی محیط زیست، گفت: ما ایرانیان به دلیل برخورداری از پیشینه غنی تاریخی، فرهنگی و مذهبی خود، واجد کلیدواژه های زیادی در موضوع حفظ محیط زیست هستیم اما متاسفانه از آنها غفلت کرده ایم. این در حالی است که کشورهای دنیا برای ما خط کش و قانون های محیط زیستی مبتنی بر خواست های خود تعیین می کند.
معاون رییس جمهور با اشاره به آیات کلام وحی مبنی بر لزوم حفاظت از کره زمین و منابع طبیعی آن، تصریح کرد: عقل سلیم حکم می کند که به عمران و آبادانی طبیعت بپردازیم و ارکان حیات و زندگی خود را حفظ کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به عملکرد ۲ ساله دولت مردمی و انقلابی در بخش محیط زیست، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری، محیط زیست را مساله درجه یک کشور عنوان کردند و ریاست محترم جمهوری هم از آن به حقوق عامه تعبیر کرده و توسعه را فرع بر محیط زیست دانستند.
وی با اشاره به تاکید رییس جمهور مبنی بر اینکه در این دولت، کلنگ هیچ پروژه ای بدون داشتن مجوز محیط زیستی بر زمین نخواهد خورد، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم با رویکرد مردمی کردن محیط زیست بر مبنای اصل ۵۰ قانون اساسی، دست نیاز به سوی مردم دراز کرده است تا با مشارکت همگانی، زمینه حفظ و حراست از محیط زیست کشور فراهم شود.
سلاجقه، تاسیس بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست در سراسر کشور را اولین دستاورد دولت مردمی و انقلابی برای ایجاد یک شبکه مردمی و اجتماعی در حوزه محیط زیست برشمرد.
معاون رییس جمهور با اشاره به اقدامات انجام شده برای مدیریت پسماند، تهیه طرح جامع ۴ ساله برای ساماندهی پسماند سراوان گیلان را از جمله مهم ترین این اقدامات توصیف کرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به موضوع تغییر اقلیم پرداخت و با یادآوری پیامدهای گسترده تغییرات اقلیمی بر کاهش منابع آب، گرمایش جهانی زمین، آلایندگی منابع آب و خاک و هوا، تصریح کرد: هم اینک یک طرح جامع برای کاهش آلایندگی صنایع در دست اجراست و به صورت هفتگی، تصفیه خانه های فاضلاب صنایع در سراسر کشور راه اندازی می شود.
وی، خاطرنشان کرد: خوشبختانه و با اقدامات انجام شده، امسال شاهد کاهش توفان های گرد و غبار در مقایسه با پارسال هستیم. ضمن اینکه بحث احیای تالاب ها هم به جد دنبال می شود که نمونه مشخص آن، احداث تونل انتقال آب کانی سیب به دریاچه ارومیه است.
سلاجقه، دیپلماسی محیط زیست را پیشقراول دیپلماسی سیاسی در کشور خواند و گفت: پارسال کنفرانس منطقه ای گرد و غبار به میزبانی تهران برگزار شد و موفقیت این کنفرانس باعث شد که سازمان ملل متحد، برگزاری کنفرانس بین المللی گرد و غبار در سال جاری را به کشورمان واگذار کند. این کنفرانس ۱۸ و ۱۹ شهریور امسال با حضور مقامات بیش از ۵۰ کشور جهان برگزار خواهد شد.
وی در پایان از خطبا و ائمه جمعه و جماعات سراسر کشور خواست که بحث اهمیت مشارکت در حفظ محیط زیست را برای جامعه تبیین کنند.