کلیات طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد در کمیته دانشگاه‌های غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد کمیسیون آموزش بررسی می‌شود
کلیات طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد در کمیته دانشگاه‌های غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد کمیسیون آموزش بررسی می‌شود

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از بررسی طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد و جمعی از مسئولان وزارت علوم در کمیسیون متبوعش خبر داد.

سرویس دانشگاه پایگاه خبری ندای دانش ؛ احسان عظیمی راد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح دستور کار امروز (یکشنبه ۱۵ مهرماه) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، گفت: در نشست امروز بررسی طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد و جمعی از مسئولان وزارت علوم و نمایندگان مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد .

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این نشست طراح این طرح خضریان نماینده تهران حضور داشت، افزود: در جلسه امروز کلیات این طرح به صورت جزئی مطرح شد و با توجه به اینکه سابقه طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی به مجلس یازدهم بازمی‌گردد در همان دوران متاسفانه به دلایلی به تایید شورای نگهبان نمی‌رسد و با اصرار مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده می‌شود و در حقیقت طرح یاد شده بلاتکلیف باقی می‌ماند.

عظیمی راد با تاکید بر اینکه طرح ساماندهی نظارت بر دانشگاه آزاد اسلامی با درخواست نماینده مردم تهران در مجلس در دوره جدید به کمیسیون آموزش ارجاع داده شده است، یادآور شد: طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد با برخی موارد عنوان شده در کلیات طرح موافقت نکردند. در ادامه این نشست مبحث نظارت مالی دانشگاه آزاد، موضوعات حقوقی از ابعاد شکایات مطرح شده از طرف اساتید و دانشجویان این دانشگاه، توجه به رشته‌های مربوطه دانشگاه آزاد و… از جمله مباحثی بود که خضریان برای آنها بندها و تبصره‌هایی در طرح یاد شده آورده‌اند که باید رئیس این دانشگاه به این موارد پاسخ دهد.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان در کلیات این طرح مباحثی را به صورت جزئی مطرح کردند، گفت: دانشگاه آزاد به لحاظ بالا بردن رتبه علمی کشور بسیار موفق عمل کرده اما متاسفانه نه تنها پاسخگوی مخاطبان خود در بسیاری از موارد نبوده است، بلکه تعاملی با سایر دانشکده‌های مربوطه نیز نداشته است، این ضعف‌ها باید به صورت تخصصی از طرف مسئولان دانشگاه‌ برطرف شود.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم با بیان اینکه وزارت علوم به نوعی نگاه حاکمیتی جدی و نظارتی بر دانشگاه‌های آزاد نداشته است، تاکید کرد: به تعبیری در این نگاه نظارتی بیشتر شورای انقلاب فرهنگی نقش دارد و از این باب نمایندگان دغدغه هایی داشتند و نمونه‌هایی را از حوزه انتخابیه مطرح کردند که چه اتفاقاتی در جذب، ساماندهی مسائل و مشکلات مختلفی در دانشگاه‌های آزاد حوزه انتخابیه آنان رخ داده است.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای  اسلامی با تاکید بر اینکه موضوع ساماندهی نظارتی به معنای سست کردن جایگاه برتر علمی حال حاضر دانشگاه آزاد نیست، اظهار داشت: دانشگاه آزاد تلاش دارد هر ساله با پذیرش حجم بسیار بالایی از دانشجویان، رتبه علمی کشور را ارتقاء بخشیده و توانسته با دستاوردهای خوب پژوهشی و فناوری، جزو رتبه‌های برتر دانشگاه‌های کشور باشد. کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری با حفظ جایگاه حمایتی از دانشگاه آزاد تصمیم دارد نقش نظارتی را به نوعی ساماندهی کند و به نظر می‌رسد که به نفع دانشگاه آزاد نیز باشد.

عظیمی راد با بیان اینکه در این جلسه کمیسیون، پیشنهاداتی مطرح شد که کلیات طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی به رای گذاشته نشود، گفت: در نشست امروز مقرر شد، کلیات طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی در کمیته دانشگاه‌های غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد اسلامی مطرح و مورد بررسی قرار گیرد، ممکن است که در کلیات این طرح تغییراتی ایجاد شود و مستنداتی را کمیته فراهم کند که بر اساس آن کلیات جدید طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی را اعلام کنند که نسبت به کلیات فعلی در جلسه بعدی کمیسیون که طی دو هفته آتی برگزار می‌شود، مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد./

  • نویسنده : محمدحسن پیشداد
  • منبع خبر : خانه ملت